Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
Przed wysianiem nasiona moczymy w ciepłej ( 25 stopni C ) wodzie przez około 24 godziny. Doniczkę ustawiamy w miejscu zacienionym. Wysiew na głębokość 1,5cm do ziemi o pH 6-6,5 może być z dodatkiem perlitu lub włókna kokosowego. Zachowujemy temperaturę 25-28°C. Doniczka obowiązkowo z warstwą drenażu. Ziemię można wyprażyć w piekarniku w naczyniu żaroodpornym, aby pozbyć się wszelkich grzybów i szkodników. Około 15 minut w temperaturze 150 stopni C, gleba leciutko wilgotna. Piekarnik później nie pachnie za fajnie. Na doniczkę nakładamy mini szklarenkę, albo torebkę foliową. Pamiętamy aby zdejmować ją raz na dzień, coby nie zalęgła się pleśń. Taka osłonka pozwoli zachować stale lekko wilgotną glebę. W okresie jesieni i zimy parapety domowe nie są zawsze tak ciepłe jakby się wydawało. Pamiętamy, że nasiona do kiełkowania potrzebują odpowiedniej temperatury GLEBY, a nie temperatury powietrza, dlatego niezbędna może okazać się podgrzewana mata. Stanowisko słoneczne bądź w półcieniu z dala od przeciągów i wiatru. Kiełkowanie od 4 tygodni do trzech miesięcy. W naszym klimacie na zewnątrz może być przenoszona wyłącznie w okresie letnim. Nie wystawiać na działanie wiatru. Podlewanie regularne, nie przesuszać gleby. PAMIĘTAJ aby nasiona egzotyczne kiełkowały muszą mieć odpowiednią temperaturę gleby, powietrze i wilgoć/wodę. Stanowisko w cieniu. Jasne stanowisko może spowalniać kiełkowanie. Kawa w naszym klimacie nie posiada naturalnych pasożytów. Podlewanie regularne , obfite, zaleca się zraszanie liści.
5 NASIONZapytaj o szczegóły |
O sklepie | Regulamin | Kontakt | FAQ | Poradnik | Polityka prywatności | Reklamacja towaru | Odstąpienie od umowy | Mapa strony
Oprogramowanie sklepu KQS.store | Realizacja AWESO.pl